Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De naam Zuver Scheerwol is een samenvoeging van de achternamen van Scheeringa en Wolma. Het Groninger woord Zuver, staat voor zuiver. De betekenis staat voor kwaliteit. In dit geval muzikaal gezien. Het repertoire bestaat uit dialekt-rock en Engelstalige pop/rockcovers. Hun muziek is soms vernieuwend, maar ook herkenbaar. Van een gevoelige ballade tot stevige rock, van blues tot opzwepende funk, van reggae tot hip hop.

Sijtse Scheeringa is als singer/songwriter al jarenlang bekend om zijn Groningstalige liedjes en zijn spetterende optreden. Zijn rauw stemgeluid doet denken aan die van Bruce Springsteen.

Fries Wolma is bekend als gitarist van de legendarische band The Javelins. Een sixtiesband die vanaf 1962 tot 2008 in dezelfde samenstelling heeft opgetreden. Tot nu toe heeft hij twee Engelstalige CD ‘s uitgebracht en twee Groningstalige singles.

Zuver Scheerwol wordt begeleid door drummer Wally van der Reijd en bassist Erik Kuipers. De band trad al eerder op tijdens KanaalPOP Festival. Dit jaar zijn ze weer van de partij en wel op zaterdag 7 september 2019 tijdens KanaalPOP gaat Live!