Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

The Sidekicks maken muziek geïnspireerd door verschillende muzikale grootheden en uiteenlopende muziekstromingen waaronder blues, rock, soul, pop en jazz.
De nummers – grotendeels eigen werk – laten zich dan ook niet makkelijk in een hokje plaatsen. De typische ‘Sidekickssound’ ontstaat uit verschillende ‘muzikale ingrediënten’ die de bandleden afzonderlijk van elkaar in de loop der jaren hebben ‘opgepikt’ en meenemen naar hun thuisbasis Meulnhörn. In dit pittoreske stukje Groningen komt de muziek, natuur en vriendschap perfect samen.

De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. De band maakte zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als 3FM en NPO2 Muziekcafé, en verzorgde optredens op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en kreeg daardoor aandacht op de landelijke televisie (NOS Nieuwsuur).

The Sidekicks staan bekend om hun energieke live optredens. De muziek wordt met passie gemaakt en uitgevoerd. Het publiek wordt al snel ‘meegenomen’ in hun enthousiasme en het muzikale verhaal van een groep vrienden uit Meulnhörn. The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Arnout Arkenbout (hammond), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums).

Op zaterdag 7 september treedt de formatie op tijdens KanaalPOP gaat Live!