Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De Glasblazers is een Fries blaasorkest uit Heerenveen. Het orkest ontleend zijn identiteit aan de combinatie van 13 koperblazers met een unieke sound. De muziek heeft pop- en folk invloeden variërend van meezingers, easy listening tot bigband. De Glasblazers begonnen ruim 30 jaar geleden als ‘Boerenkapel’ en verzorgen optredens bij feesten en partijen, bedrijfsfeesten en sportevenementen. In Frylân werden De Glasblazers vooral bekend door het spelen van ‘It Frysk Folksliet’ bij SC Heerenveen, de schaatsfeesten in IJstempel Thialf en hun historische optreden tijdens de Elfstedentocht.

Eén van de hoogtepunten uit 30 jaar Glasblazers is dat de band in 2000 en 2004 meespeelde met De Vrienden van Amstel Live in de Rotterdamse Ahoy. Daarnaast hebben zij zelfs een eigen muziekfestival, ontstaan vanuit hun 10-jarige jubileum feestje; muziekfestival Glasblazers Night of the Koemarkt in Heerenveen, met jaarlijks duizenden bezoekers. De Glasblazers hebben inmiddels dan ook met vele nationale artiesten het podium gedeeld op dit festival. De afgelopen jaren hebben De Glasblazers tevens twee eigen theatershows ontwikkeld en geproduceerd met als thema ‘Night in Vegas’ en ‘Night Around the World’.

Tot slot kregen De Glasblazers een filmrol in de speelfilm De Kameleon 2 en verzorgden ze muziek voor diverse commercials waaronder tv-reclame van de McKroket van McDonalds. Kortom; De Glasblazers zijn enorm veelzijdig en weten er gegarandeerd een feestje van te maken op (en naast) ons podium!