Drie jaar geleden hebben wij als Stichting KanaalPOP het stokje over genomen van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn en werden wij zelfstandig verantwoordelijk voor het organiseren van het succesvolle festival KanaalPOP. Spannende momenten volgden, maar inmiddels staat KanaalPOP als een huis. En blijven wij ons ontwikkelen!

Vorig jaar begon dit al met een overkapping. KanaalPOP is altijd een outdoor festival geweest, maar we werden de afgelopen jaren geteisterd door regenbuien. Jullie lieten je hier gelukkig niet door tegenhouden en feestten gewoon door in poncho’s en onder paraplu’s. Toch waren de weersvoorspellingen vorig jaar zodanig dat we besloten een deel van het veld overdekt te maken. De reacties hierop waren enorm en de 10e editie was weer een enorm succes. Waar we echter onvoldoende rekening mee hadden gehouden was wat de regen vorig jaar met het veld deed. Sommige bezoekers zakten letterlijk tot hun knieën in de modder. Dit jaar is daarom besloten om,  naast de overkapping, eveneens een vloer aan te leggen! Geen kaplaarzen meer nodig dus!

In het programma zelf is ook het een en ander veranderd. Al jarenlang is op vrijdagavond de Hollandse Avond, zaterdagmiddag de kindermiddag en op zaterdagavond komen de bandjes langs. Wij vinden het echter tijd voor wat nieuws na tien edities. In plaats van de Hollandse Avond op vrijdag organiseren wij een heuse Foute Avond met onder andere Def Rhymz en Het Foute Uur van Q-music met Menno Barreveld. Vrijdagavond beginnen we om 19.00 uur. De kindermiddag wordt ingeruild voor een kinderdisco van 16.00 uur tot 18.00, die uiteraard wel gratis toegankelijk is. Zaterdagavond blijft vertrouwd; vanaf 19.00 uur live bandjes uit de omgeving, waaronder Mooi Wark!

Wat tot slot ook veranderd is, is de manier waarop je kaartjes kunt kopen. Kon dit voorheen bij verschillende voorverkooppunten in en rondom Zuidhorn, nu koop je je tickets online of bij hoofdsponsor Pearle Opticiens Zuidhorn. De passe-partouts zijn niet meer te koop, de losse kaartjes voor vrijdag of zaterdag kun je nog tot en met donderdag 6 september voor €10 per stuk kopen via deze site of bij Pearle. Vanaf vrijdag 7 september kun je alleen nog een kaartje aan de deur kopen. Maar let wel op; VOL IS VOL! Wij hebben er zin in!